★ LANG YARNS JAWOLL SUPERWASH

Zoals je in mijn laatste post hebt kunnen lezen, kocht ik Lang Yarns Jawoll sokkenwol. Ik begon te breien met naald 2.5mm en de bruine bol. Toen ik halverwege de voet was, heb ik hem helemaal uitgehaald. Ik vond het echt niet mooi. Het lubberde en ze waren eigenlijk ook saai zonder een enkel patroontje. Dat moest anders.

En dus begon ik aan het groene garen, naalden 2mm en dat zag er meteen al beter uit. Ook door het koffieboontje natuurlijk. Ik maakte de boord met 20 toeren (2 recht, 2 averecht). Het been is in dit geval 80 toeren lang, allemaal recht. Als ik van deze bol nog over houd, brei ik het been met de volgende kleur nog 10 toeren langer. En misschien het boord ook wel, al ga ik er vanuit dat er niet heel veel garen over zal zijn. 

Het is bij elk nieuw garen of eigenlijk bij elke sok, met elk patroon, weer afwachten hoe het wordt. En natuurlijk ook heel persoonlijk. Ik hou van lange sokken, heb ze graag aan in mijn Dr Martens. Het liefst met zo weinig mogelijk poespas aangezien ik elk hobbeltje voel. De sokken die ik eerder helemaal in koffieboontjes breide, heb ik dan ook als huis sokken aan. 

De sok schoot lekker op. Vanaf gister is de vakantie voorbij en ben ik weer aan het werk, dus het zal wat minder snel gaan. Maar ik vind het heerlijk om af en toe een paar toeren te breien als ik vrij ben. Tussen de huishoudelijke klusjes door even rustig op de bank. Het is even wennen en ik zal mijn balans weer moeten vinden. Stapje voor stapje. Vandaag was in elk geval fijn. Ik was vroeg wakker maar heb daarna liggen dommelen tot elf uur. Toen ontbijt en koffie en meteen de sucadelappen op het vuur gezet. De wasmachine gedraaid, was lekker buiten gehangen. Vaatwasser weer gedraaid. Ondertussen ligt de was opgevouwen in de kast en kan ik zometeen van het heerlijke vlees gaan eten. Vandaag is vandaag en morgen zien we wel... 

2 opmerkingen:

  1. Wat ben je actief!! Ik wil ook graag sokken breien, heb alles er voor gekocht, nu beginnen. Jij bent daar al een stuk verder mee, de groene sokken vind ik enig.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En nu nog actief op mijn blog... Ik heb het sokken breien geleerd via Breistudio Kim. Hele duidelijke filmpjes en patronen. Ik hoop dat het jou ook gaat lukken!

      Verwijderen